5/27/2014

Šetnja kroz baštu nakon kiše

Cela prošla nedelja je bila topla tako da je u bašti sve bujno i zeleno. Juče je pala dobra kiša, tako da jutros nisam morala da je zalivam, nego samo prošetam i proverim da li su biljke zdrave. Krompir i paradajz polako napreduju...

Salata je već velika i polako je vadim i pravim mesta za drugo povrće. Pre dve nedelje je zasađena i vinova loza. Između čokota loze sam ubacila paradajz, papriku i krastavce da popune prostor.


Paradajz je izbacio prve cvetove.


Grašak uveliko cveta i polako stvara i mahune.
























Borovnice polako sazrevaju...



Primetila sam da mojoj bašti nedostaju boje, pa sam počela da sadim i cveće. Posadila sam mačju nanu koju jeleni izbegavaju a ja je volim u buketima. Prilično brzo se širi, cveta dva puta u toku leta i privlači pčele.

Procvetala je i prva ruža. Jedna od onih koje sam prebacila iz prednjeg dvorišta, gde su je jeleni toliko jeli da sam prošle godine uspela samo jedan pupoljak da uberem i vidim koje je boje.

Oleander na terasi je u punom cvatu.

Na terasi je malo šarenije, jer petunije uveliko cvetaju.


Kako mi je nedostajalo šarenilo, na terasi sam pored cveća dodala detalje različitih boja.























Za moju omiljenu fotelju sam sašila cvetne jastuke. Prvi put sam probala da iskukičam ivicu šivenog jastuka. Prilično je jednostavno i oduševljena sam koliko je taj mali detalj ulepšao ceo jastuk.























I napokon prvi buketi cveća iz moje bašte...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...