5/15/2014

Botanička Bašta

Prošle godine smo prvi put išli u Botaničku Baštu u St.Louis. Bio je avgust. O toj poseti sam pisala u januaru ove godine (ovde).

Prošli vikend smo ponovo otišli da vidimo kako bašta izgleda u proleće. Doduše, još jedan veliki razlog je bio i sladoled. U okolini Botaničke Bašte nalazi se deo grada naseljen Italijanima i moji momci su hteli da probaju gelato. Tako da je ovog puta inicijativa da se ide u baštu potekla od muške strane.

Bez puno reči šetnja po Botaničkoj Bašti...
Kuća na ulazu u Botaničku Baštu koja je ranije bila rezidencija direktora bašte.

Mauzolej ili kapelica u kojoj je sahranjen Henry Shaw, engleski biznismen koji je kuću i baštu ostavio na raspologanju gradu.Country house ili seoska rezidencija koja je na samo par stotina metara udaljena od glavne kuće (koja nije otvorena za posetioce).

Ovog puta je seoska rezidencija bila otvorena. Henry Shaw nije imao porodicu, niti naslednike i živeo je u ovoj kući sa poslugom i pomoćnicom koja se starala o njemu.


Spavaća soba u kojoj su cvetne tapete.


 Japanska bašta koja je uvek smirujuća...


 U jezeru japanske bašte su ribe koje posetioci vole da hrane i koje su uvek atrakcija za decu.Ribe su prilično uhranjene...

 Same se približavaju mostu i otvaraju usta, očekujući hranu... Deo bašte u kojoj se nalazi vinograd ali i povrtnjak...Nakon šetnje po bašti, svratili smo na gelato da se rashladimo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...