5/10/2012

Margarete


Nakon predivnog šarenila u mojoj bašti početkom aprila, nastupio je period čekanja potreban da lukovice narcisa i tulipana nakupe dovoljno hranljivih materija za sledeću godinu. To je nekih mesec dana i više kada bašta deluje zaraslo i zapušteno, ispunjena prosušenim listovima i zaostalim visokim stabljikama tulipana. Kao za inat, nastupio je i duži period svakodnevnih kiša, koje su samo usporile sušenje preostalih biljaka.
Za to vreme su se baštenski centri zašarenili različitim vrstama cveća. To je vreme kada postajem nestrpljiva da što pre uđem u baštu i zasadim nove biljke. Prošli vikend sam odlučila da napokon izvadim sve lukovice lala. Jedan od razloga su i naručene ruže koje bi trebalo da stignu ovih dana.

Bašta ispred kuće trenutno deluje prilično pusto i jedino cveće u bašti su bele margarete.

























Zasađene prošle godine, prilično su se raširile, narasle i cvetale u velikom broju. Jedini problem sa margaretama je što su sklone savijanju, jer su im stabljike visoke i tanke. Ali, bez obzira na to,  imaju lep cvet koji me podseti na dolazak leta i predstojeće sunčane dane, što je dovoljno da mi ulepša dan.























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...