4/18/2014

Put od Vistlera do Vankuvera i grad Vankuver (treći deo)

Ovo je poslednji post u nizu postova o Kanadi...
Dan kada smo krenuli iz Vistlera ka Vankuveru je bio kišovit. Ne pravi kišovit dan kada kiša pljušti i sliva se niz ulicu poput potoka, nego više tmuran, sa izmaglicom i kišicom koja se ceo dan cedila.

Nedaleko od Vistlera, naišli smo na vodopad (Shannon Falls) i odlučili da stanemo da ga vidimo. Za ovaj vodopad piše da je treći vodopad po visini u Britanskoj Kolumbiji, u Kanadi. Voda pada sa visine od 335m. Na žalost dan nije bio najlepši za slikanje.



Četinari na liticama su se nazirali kroz izmaglicu i delovali prilično sablasno.























U podnožju vodopada je rečica.























U gradu je bilo kao i na autoputu, kišovito pa čak i hladno. Ulice centra Vankuvera su kao i u svakom velikom gradu načičkane višespratnicama, koje su obučene u kamen i staklo.























Ponegde je još ostao delić prošlosti i tu su se spojili staro i novo.







Obišli smo i kinesku četvrt grada. Mali deo grada od par blokova, u kome sve piše na engleskom i kineskom, prepun prodavnica sa kineskom robom.

Unutar kineske četvrti nalazi se mala botanička bašta koja nosi naziv po njenom osnivaču, doktor Sun Yat-Sen.



























Odatle smo otišli do Gastown, jednog od prvoosnovanih delova grada Vankuvera.

Ulice su popločane i podsećaju na evropske gradove. Verovatno je ovaj deo grada jako lep u leto kada drveće ozeleni i žardinjere su pune cveća.

























Kako je kiša sipila sve vreme dok smo šetali, jakne i pantalone su nam već bile mokre a mi prozebli. Vratili smo se u hotel na dva sata i onda krenuli u drugom pravcu grada, preko mosta.
Hteli smo da vidimo malo ostrvo Granville Island, na kome se nalazi veliki market.

 Pogled na ostrvo sa mosta.

Unutar zatvorenog marketa pravi raj za ljubitelje hrane i one koji vole da kuvaju, od svežih morskih plodova, povrća, voća do sireva, meda, začina... Tu su štandovi i sa gotovom hranom iz različitih delova sveta, rukotvorine, sapuni...



























I onda pred kraj dana ponovo preko mosta do hotela.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...